mandag 15. februar 2010

Trening i "egen" hall!

I dag har jeg hatt første treningsøkt i hallen som Camilla og jeg har leid .
Vi har fått et utrolig fint lokale synes vi. Og det er ikke bare en, men to fine rom/haller vi kan trene i. Snakk om luksus!
Bilder kommer senere..
I første økt trente jeg på gå (løpe) frem til kjegle + stå. Tenkte det var greit å få ut litt energi etter å ha vært bil-hund i hele dag. Vi startet nær kjegla, og rykket gradvis lenger unna. Farten er det ingenting å si på,- og etter et par ganger der jeg feilet henne, klarte hun å stå i ro helt til jeg ga klikk og belønning. Jeg brukte for det meste lek som belønning. Vi sparte pelsleken til hallen med fliser, så det ble pipeball denne gangen. Det spiller ingen rolle om den blir full av sand, bare den piper.. De siste repetisjonene var kjempefine, så jeg håper vi er inne i en god trend.
Vi tok en pause, og tok deretter ei økt med apportering.
Etter å ha kjørt noen innkomster der jeg ga henne apporten, testa jeg ut å kaste den. Problemet har jo vært at hun tjuvstarter, men i dag var hun flink å vente på kommando. Belønningen var å løpe som en gal rundt i rommet med pipeball i munnen. Gjett om det støva. he he:-)

I tredje økt gikk vi i hallen med fliser og trente på bli-øvelser som er vår største utfordring. I dag gikk det veldig fint, men det var ikke rare forstyrrelsene der heller(kun en elektriker som stulla med å sette inn strømmåler)

Så var det tid for vanlige sysler, dvs hente unger osv.. Er veldig fornøyd med økta i dag , så det ga virkelig mersmak.
Nå skal vi ta tak i det hun ikke er så god på også.. nemlig vente i buret når det er trening på gang....er nok ikke løst i en fei..

Godt å være tilbake i trening igjen både for Zaffie og meg. Håper vi rekker mest mulig trening før hun skal ha valper(hvis det blir noen da..) Har fremdeles ikke fått løpetid, men venter den rett rundt hjørnet.. Valpepappan kan dere se her:http://www.tidewatergoldens.com/drake.html En fin gutt!

2 kommentarer:

Vivian sa...

Heisann!!!

Så koselig å se det er liv her igjen :o)

...og så spennende med mini-Zaffier!

Med Muskat og meg er alt bare bra. Han er en typisk tennåring på 10 måneder for øyeblikket. Vi har snudd litt på Canis sitt motto og bestemt oss for at vi skal bli "rå på retrieverjakt".

Det er jo så moro å drive med det de er laget for, hundene får brukt seg skikkelig samtidig som det er masse skogstrening som vi elsker.

Stor hilsen fra oss!

Aase sa...

Hei.
Ja det er på tide å skrive litt igjen..
Blir spennende om det blir valper, håper at løpetiden kommer NÅ, så jeg får med meg Thomas-kurset vi har lagt opp til + Sølen i juni.(alternativt løpetid i juli, dvs bare en gang pr. år i såfall)
Så moro du har begynt med jakt. Kan ikke du komme å ha et lite kurs for oss da? Hadde vært moro å se deg og den nye hunden din snart!
klem
Aase