torsdag 6. november 2008

oppstart kurs, trening mm

Her kommer en liten oppdatering om trening, kurs, og ikke minst det å IKKE trene hund ei helg.

Har hatt min første helg uten hunder rundt meg siden forrige blogging.

Jeg var med Jon Eskil på barne og ungdomssamling(i folkemusikk) i Eggedal. Var inne på tanken å ta med ihvertfall en hund,- men jeg droppa det,- siden jeg ikke visste helt hvordan opplegget var der. Som jeg angra meg da jeg kom frem! Kurset skulle være rett ved den fine idrettsplassen.. sukk. ... Prøvde å gjøre som alle de andre mødrene som var med,- dvs gjøre ingenting.. lese blader,- skravle.. Gud så kjedelig.... hva er det for noe galt med meg egentlig? Alle damene var kjempekoselige,- det er ikke det,- men det er jo mye morsommere å trene hund!. Skravle om hundetrening(i det uendelige) er ikke noe problem. Har faktisk planer om å samle en gjeng hundevenner hjemme hos meg uten hund bare huset blir ferdig.Da koser jeg meg... Men jeg fant ingen som var i nærheten av å være så miljøskadet som meg sjøl,- derfor holdt jeg klokelig munn om min altoppslukende hobby.Kanskje jeg må innse at jeg har blitt en nerd? Selv om det svir litt å innrømme det,- så ser jeg jo at når jeg leser definisjonen på en nerd(En nerd er en person med et snevert interesseområde eller en sær hobby)..

Iallfall,- det skal gå veldig lenge til jeg frivillig utsetter meg for en hundefri helg igjen. Da helga var over,- var jeg kjempesliten. Utrolig hvor sliten en kan bli av å surre rundt og henge!Takke meg til en runde i skogen der en blir piska rundt av Morten Superulv.. Spring Aase! Spring! He he,- gleder meg allerede til vårens første samling på brukskurs. Håper bare jeg får plass.. Sendte søknaden om opptak her om dagen,- så forhåpentligvis setter jeg kursen mot Trondheim 4 helger i 2009. Hadde vært kjempekjekt å få oppfølging av meg om min kommende superstjerne i bruksøvelsene:-) Jeg trener endel på løsbitt inndendørs om dagen. Hun begynner å skjønne at hun må vente med å starte til hun får klarsignal. Greit å trene på dette nå,- så vi forhåpentligvis slipper å bruke så mye verdifull tid ute i skogen til sommeren.

Synes forøvrig at hun er en tanke mer konsentrert om dagen,- så jeg håper at hun er inne i en god periode når vi skal på kurs hos Fanny og Thomas i slutten av november.Mandag hadde jeg min debut som Canisinstruktør. Camilla og jeg startet valpe+ unghundkurs i Bærum. Vi er så heldige å få låne lokaler hos Gry Løberg. Hva hun holder på med kan du lese om her:http://www.manimal.no/

8 deltagere møtte opp til teorikvelden. Kjempegreie folk alle sammen,-så jeg gleder meg til å komme i gang med treninga! kjempekoselig å ha kurs sammen med Camilla. Ingen sak å være fersking når en driver sammen med en erfaren instruktør. Takk til Camilla som ville ha en makker å drive sammen med!Tida jeg har brukt til trening av egne hunder har heldigvis vært bedre enn tiden med blogginga. Har trent på fvf både med Zaffie og Fluffy. Dessuten har jeg trent på bli sittende og bli liggende med Zaffie med forstyrrelser. Veldig kjekt å ha umger som er med på aktiviteter. På tirsdag trente jeg nede i Hønefoss sentrum mens Jon Eskil var på spilling. Greit å utnytte tiden til noe fornuftig. Nå larer hun å holde konsentrasjonen når folk går forbi henne på etpar meters avstand. Stopper de for å prate derimot er det ikke lett å være en liten glad retriever:-) Det er noe vi må øve mye på,-så tanken er å reise til Hønefoss hundeklubb på torsdager for å trene med forstyrrelser. Vil helst unngå å være den som sørger for klovneopptreden når vi skal starte i lp til våren,- så tiden fremover må benyttes godt!

Det hjelper jo å ha kurs fremover også.. en bør jo kunne vise frem øvelsene med egen hund:-)

Nå skal jeg ut på tur,- så nå får jeg avslutte..

9 kommentarer:

Kristin Forså sa...

Blir du med på søndagstrening? Må bli på formiddagen. Tror det er flere som vil:)

Ellers blir jeg gjerne med å trene før kurset på mandag - hvis det er aktuelt.

Kari-Anne Undlien sa...

Nøøøøørds, det er OSS det! Gud som jeg kjenner meg igjen i din beskrivelse av ymse abstinenser ^^

Gratulerer med instruktørdebut! :o)

Lene , Fride og Kira sa...

he he ja flere som kjenner seg igjen her gitt! Det er jo en grunn til at man ofte tilbringer mest tid med de vennene som har samme interessen. -og de som ikke er interessert i hund (eller hest som i mitt tilfelle også kan skravles om) må jo synes vi er ganske rare med alt hundepratet vårt! Jeg skal på hundetrenerskolen igjen i helga, og da blir det jo 20 andre "nerder" å prate med, så får min dose da heldigvis! Ha en fin helg du også!
Hvis du har tid på dagtid en dag, tar jeg gjerne en skravle/trene-samling hos meg med alle som vil :)

Vivian sa...

Der er du tilbake :o)

Hehe, jeg fikk beskjed om at jeg er nerd på jobben her en dag. Bladde igjennom avisen. Pleier alltid og "skumme" gjennom overskriftene, spesielt på leserinnlegg. Inneholder det ikke ordet hund durer jeg videre :o)

Jeg debuterer som Canis-instruktør neste torsdag. Spennende..!

Aase sa...

Hei alle sammen.
Takk for mange koselige tilbakemedlinger. Godt å høre at jeg er normal i mitt miljø:-)(det gjelder tydeligvis å holde seg der mest mulig..)
Kristin: Jeg skal se hva jeg rekker,- men håper å kunne ta en tur på søndag.. skal male en masse utforinger og et par vegger, men vil gjerne trene. sender deg en sms jeg..
Lene: Jeg kan godt på dagtid en dag til uka. sender deg en sms også..
Takk for gratulasjoner Kari-Anne,- og lykke til på torsdag Vivian! God helg alle sammen! Klem
Aase

Ullis sa...

Härligt att du kommit igång! Jag och Grethe startar inga kurser förrän till våren, men planeringen är i princip klar nu :) Ser verkligen fram emot att få komma igång med kurserna!
Jag kommer att ha en elitgrupp i lydnad om du är intresserad ;)
Min egen träning ligger lite på sparlåga just nu - mycket i skolan, men det är bra avkoppling att ta ett kort pass in emellan allt pluggande.

Kari-Anne Undlien sa...

Forstår at du har det travelt om dagen. Men en liiiiten oppdatering hadde vært morro. Er såååå nysgjerrig på åssen det er med dere :o)

Simen sa...

Jeg er enig med Kari-Anne, blogg mer, det er så morsomt å lese!

Kari-Anne Undlien sa...

God jul til deg og dine, Aase! :o)