tirsdag 21. oktober 2008

Søndagstrening

Sist helg hadde jeg tenkt å vie oppmerksomheten til husbygginga vår,- men fristelsen ble for stor da jeg fikk melding fra Kristin: Vil dere være med å trene i helga? Hmm skal jeg pusse vegger eller skal jeg trene hund i det fine været sammen med blide Kristin? Jeg hadde en (liten)samvittighetsdiskusjon med meg selv,- og fant ut at vi kunne trene søndag ettermiddag. Da er jo helga nesten over,- så da har jeg egentlig jobbet hele helga huset,- har jeg ikke?-) (en annen ting var jo at jeg var med Jonern på plateinnspilling både fredag og lørdag ettermiddag/kveld,- så jeg var nok ikke så effektiv som jeg hadde planer om før helga gitt..)

Siden jeg hadde bestemt meg for å trene,- fikk jeg med meg Linda også. Linda med rolige Ferdinand(eller Fenris som han egentlig heter) møtte oss på Sundvollen.Vi fant et flott sted nesten nede ved vannet og planla treningen vår. Kristin skulle trene på ruta, apporten og stå (på badematta) Linda ville trene inn klossen for å få bedre utgangstilling,- og jeg ville trene på gjengangeren for oss for tiden- BLI+ vente på kommando. I tillegg fikk vi Kristin til å ha en økt i hvordan sette beina når en går fri v fot(uten hund) Linda og jeg sto på linje med Kristin og gjorde så godt vi kunne m høyre, venstre og helt om vendinger. Dette må jeg trene mye mere på hvis vi skal få flyt på det før våren. Det nytter ikke tenke på "trinnene" når en skal prøve å prestere noe sammen med bikkja,- og i tillegg være nervøs. Tenkte å finne en melodi jeg kan danse de til hjemme,- så blir det litt morsommere. Vi skal ha en liten tag-teach gruppe,-så vi kan perfeksjonere oss på div øvelser utover høsten/vinteren. Det blir gøy! I går fikk jeg en dvd fra Vivian og Steinar som viser hvordan de undeviste kursdeltagerne i "ganglag" på sin tag-teach oppgave,- så jeg regner med at vi får god nytte av den:Tusen takk til begge to for at de vil dele den med meg!Jeg hjalp Kristin med ruta. Jeg tok musematta inn og ut av ruta,- og Kristin sendte Maya inn fra forskjellige sider. Flinke Maya(og Kristin) gjorde det helt etter boka. Etterpå var det Zaffie som skulle prøve seg. Vi har trent litt på fremadsending til kjegle,- så hun hang seg litt opp i de i starten. Prøvde å gå til de forskjellige kjeglene og stå, ligge eler sitte foran dem. Jeg prøvde så godt jeg kunne å ha is i magen,- og vente på at hun skulle gå til musematta. Etter en stund,- gjorde hun faktisk det,- og jeg gratulerte meg selv som klarte å stå i ro(noe som er like vanskelig for meg som for hunden tydeligvis) Hun surret litt etterpå også,- så jeg bestemte meg for å ta etpar økter med musematte hjemme før jeg surra det til for oss med ruta. Etterpå trente Fenris på ruta,- og der går det meste veldig behersket for seg. Med han er det ikke noe problem å følge bevegelsene og klikke på retttidspunkt:-) Han fant frem til musematta, og fikk klikk og belønning.
Klossen klarte han også veldig bra,- så utgangstillingen kommer nok til å bli kjempefin!

Kristin og Maya skulle trene på apporten,- og jeg hjalp til litt med det også. Kjekt å få litt praksis som instruktør før en skal ut i den store verden:-) Vi øvde litt på kasteteknikken som jeg lærte i Trondheim. Opptaket ser mye bedre ut på den måten synes jeg, så det er en kastemåte jeg kommer til å øve inn ihvertfall. Etterpå så baklengskjeda vi hele øvelsen, og Maya klarer seg veldig bra. Hvis en skal pirke på noe,- må det være farten inn til Kristin,- men jeg tror det kommer seg med litt trening. Hadde ihvertfall noen fine galopper tilbake igjen på søndag.
Jeg trente litt på bli sittende og bli liggende mens vi så på Kristin. Hun begynner å komme seg den lille loppa,- så om en 5-6 år så har vi det nok under kontroll:-) Lek med ball begynner å bli veldig bra,- og nå henger hun faktisk på den når jeg holder i ballen og løfter opp. det kommer til og med et lite knurr innimellom. Hurra, hurra,-håper det fortsetter sånn. Jeg har forresten utfordret Kristin til å bli med på det samme lekeopplegget,- så nå regner jeg med at de hiver seg rundt og leker en masse før vi skal til Fanny i slutten av november. Heia Kristin :-)!!


Etterpå trente vi stå på badematte etter Fannymetoden. Zaffie likte det kjempegodt,- så jeg håper jeg kan få frem en super stå på den måten.
Det ble selvsagt tid til litt skravling også,- så timene gikk fort,- og plutselig var det begynt å skumre. Linda måtte skynde seg avgårde før det begynte å fryse på (hun hadde sommerdekk),- og dermed avslutta vi treninga. Søndag ettermiddag er en fin tid å trene på ble vi enige om,- en får gjort masse før en møtes,- og kan ta en tur ut med god samvittighet. Nå skal vi finne et sted hvor vi kan sette opp ring,- så vi kan konkurransetrene også. Alle som vil,- kan bli med!

Til slutt: Gratulerer til Christine og Basso som fikk 9 av 10 poeng i sporkonkurranse i Hønefoss i helga!

6 kommentarer:

Guro sa...

Hipp hipp hurra! Endelig et treningstidspunkt som passer for oss kontorrotter! :-)

Aase sa...

Ja ikke sant?? Men hvorfor vil dere ha sånne sjefer som ikke tillater hundetrening i kontortida? he he

Guro sa...

Her om dagen sa faktisk sjefen min at hun dreit i hvordan vi disponerte tida, bare vi gjorde det vi skulle; så om jeg ville være i skogen om dagen og jobbe om kvelden, var det ett fett for henne :-D Så nå når jeg begynner å ha opparbeidet meg litt avspaseringstimer igjen, er det faktisk håp for meg også :-D

Guro sa...

Ellers lurer jeg veldig på hva jeg skal bruke denne bloggen min til om dagen! Er glad i interiør, og elsker å lese andres interiørblogger, men jeg er dessverre ikke materialistisk nok eller flink nok til håndarbeid, etc, til å greie å holde bloggen min gående om mitt eget interiør...

Men så så jeg på bloggene dine, og jeg kan jo faktisk bare ha en hundeblogg i tillegg, skjønte jeg da! Det er jo ift hundetreninga jeg har behov for å synliggjøre for meg selv (og andre?) hva jeg driver med/planer for trening/framgang og tilbakegang og alt det der... Det hele koker vel ned til at jeg skulle si at det er veldig artig å lese bloggene dine, Aase!

Aase sa...

Takk,koselig med positive tilbakemeldinger!
Kanskje du kan trene på dagtid du også nå da? Det blir bra!
Kan ikke du komme til meg en dag,- siden du er opptatt av design og interiør? jeg vil ha hjelp til å designe et spisebord m plass til 16,laget av en rest fra massivtreet..
Du kan jo gjøre det i lunsjpausa? ;-)

Simen sa...

Ikke glem å oppdatere hva som skjer for tiden da! Du er jo så flink til å skrive blogg.