mandag 8. september 2008

Trening av GF +stimuluskontroll.

Jeg prøver å trene minst 3 økter med Zaffie om dagen. Grunnen til at jeg rekker det,- er at jeg har med meg hundene på kontoret,- og kan gå ut for å ta ei treningsøkt når jeg vil ha en pause. Mange fordeler med å jobbe i familiebedrift gitt:-) Tar så ei økt mens jeg lager middag,- og ei økt eller to om kvelden. Pleier å kjøre ei økt eller to utenfor et eller annet sted der ungene er inne på en fritidsaktivitet. Nå som felespellinga har startet opp for fullt igjen,-blir det da noen økter med trening på oss!
Timing og belønning..
Er nå veldig glad for at jeg kjøpte meg dvd'en "klikkertrening av høner",(og at jeg fikk trent litt med dem før jeg fikk Zaffie,-) for hun er veldig kjapp !Det gjelder virkelig å henge med,- og belønne på en morsom måte,- så hun yter maksimalt.Nå for tiden er det godbit som hun jakter på som er den store greia. Hun vil gjerne leke med anda si også,- men den er det jeg som synes det er vanskelig å bruke. Må ha meg jakke med større lommer.. Har prøvd å bruke anda som avstandsbelønning- men da har det en tendens til å bli litt frustrasjonsbjeffing,- så jeg har droppa prosjektet inntil jeg får litt mer kontroll på det med bjeffinga. Forøvrig har det blitt mye bedre,- så det går i riktig retning.Men foreløpig altså,- er det best med ting jeg kan gjemme i lomma,eller ting med lavere verdi som feks, en tennisball som ligger i gresset.Får anda som jackpot innimellom da. Trenger en ny and snart,-den begynner å gå opp i sømmene etter litt vill lek og drakamp..

Har trent på rygging foran fører i et par dager nå. Begynte først hjemme,- og lagde en liten passasje mellom boblebadet og ei putekasse i hagen. kjørt 2*5 repetisjoner før jeg tok en pause og gjorde noe annet. tok så en ny runde med 2*5,- og da hadde hun det inne. Flyttet oss ut på plenen,- og det fungerte fint der også.. Tror at rygging kommer til å bli en av favorittøvelsene hennes.Nå er det første hun tilbyr når vi begynner ei ny økt,- selv om vi har øvd på sitt eller ligg i økta før. Når hun får en bra stopp, belønner jeg. Har så vidt begynt å sette på kommandoen stå i det hun stopper opp. Det vanskelige her har vært timingen. Hun oppfatter min kommando omtrent som en forbryter i en amerikansk film der jeg er politiet. Sier jeg STÅ oppfattes det som FREEZE! Hun kan stoppe med en labb opp i lufta- og hun står der på tre bein. Ser ganske komisk ut- men det er jo ikke komikveld vi skal lage hvis vi skal stille i en konkurranse,- så det gjelder å si kommandoen eller klikke når alle beina er i bakken. Hadde jeg hatt litt bedre tid på meg før eksamen,- hadde jeg nok kanskje drøyd det enda en stund før jeg satte på kommando,- men på en annen side,så er det nok litt press som skal til for å komme meg videre i treninga. Fluffy har jeg jo trent i nesten 3 år uten en eneste kommando,- så dette her er jo tross alt bedre.. Så lenge jeg kjører på både frivillig og kommando så går det vel bra...

Har planer om å ha følgende GF under stimuluskontroll innen 2 uker... stå, sitt(sitt opp) dekk og apport.Dessuten lineføring/fvf, hopp og innkalling da... Utfordringen er uten tvil alle BLI øvelsene..Trener med omvendt lokking foreløpig..Det fatter hun greit,- men det er verre når jeg ikke bruker det. Har som sagt begynt med stå kommandoen,- så da er det bare en 3-4 igjen... det vil si at jeg har ca 2-3 dager pr atferd å få under stimuluskontroll. Hjelp!!
Jeg må jo ha litt på reportoaret hvis jeg skal klare å kjede sammen noen øvelser på eksamen,- så dette må jeg bare fikse! Godt at Zaffie er glad i å trene hvertfall!

I tillegg må jeg skrive ferdig tag-teach oppgaven min.. Er veldig godt i gang,- og hadde planer om å skrive den ferdig i helga,- men da måtte jeg jobbe på huset vårt istedenfor..Ja ja,- september er jo ikke over riktig enda:-)Må også øve på baklengskjeding. Tror jeg får kjøre noen økter med gutta. De er både lett-trente og klikkerkloke:-) Onsdag har yngstemann bursdag,- så kanskje jeg skulle kjøre det som en bursdagslek når han skal ha selskap?( Festen blir først neste lørdag ,- så da har jeg jo litt tid til å lage noen små øvelser..)He he, det hadde jo vært artig å teste det ut.. Får se hvor langt jeg kommer med hundetreninga først!

9 kommentarer:

Vivian sa...

*Klikk* til deg for bra planlegging av treningen, gjennomføring av økter og evaluering etterpå!!!

Jeg skulle så veldig vært med dere på treningen til helgen, men med melking av kuer og TAG-teach oppgave blir det litt snau tid..! Pelsen og jeg får komme sterkere tilbake!

Steinar har akkurat dratt etter nok en oppgave-samling. Selv om vi har igjen en del jobb må jeg si "det begynner å minne om noe som kan likne noe som kan leveres inn etterhvert" :o)

Camilla sa...

Den anda kan du jo bare putte under jakka ;-)

Aase sa...

Camilla:Kroppen bærer nok preg av for mye belønning til eier i løpet av ferien(sjokolade), så det er nok ikke plass til noe and under jakka desverre:-(
Vivian: Kom å tren når vi er ferdige med eksamen du. Vi må jo holde kontakten etter den også!
Lykke til med Tag-Teach oppgaven,og takk for klikket- det er veldig forsterkende for meg som trener:-)

Camilla sa...

Da kjøper du større jakke ;-)

Kari-Anne Undlien sa...

*knis* Hvor DIGER and er det vi snakker om her egentlig? ^^

Aase sa...

He he,- anda er ikke så diger,- men jeg er blitt feit:-)(anda er på størrelse med ei ekte and) Fant fram høstjakka mi,- og under den er det heldigvis plass. (så slipper jeg å tenke på å avstå fra sjokolade nå før eksamen..)

Guro sa...

Masse lykke til! Eller - skitt klikking, og brekk beinet! -Alt ettersom hvor overtroisk du er ;-)

Nå begynner jeg å angre på at jeg meldte meg på det trenerkurset...etter 7 år på uni trodde jeg liksom at jeg var ferdig med eksamen på ei stund :-S

-Guro

Aase sa...

Takk for det- det trengs:-) gled deg til trenerkurset du,-Camilla er så snill så!(men det veit du vel allerede)
Vi ses vel på søndag? !
Aase

Guro sa...

Vi stiller opp på søndag, vet du ;-)