fredag 10. oktober 2008

Trening med ball..Nå har påbegynt mitt prosjekt; lek som belønning.Først testa jeg ut forskjellige leker. For tiden er det pipeballer som leder rankingen,sammen med sånne ekle myke latexdyr m pip. Myke kosedyr er nr 2, og kong er ikke med på lista over leker med verdi.Har hatt en ren lekeøkt hver dag,- der vi ikke har trent på noe spesielt,- bare hatt det moro med å kaste ball:-)Har kastet ut en ball,- og når hun kom tilbake med den har jeg kastet en ny. Jeg har lagt lekeøkta til den tiden på dagen hun er mest opplagt.(ikke at det er noen stor forskjell i aktivitetsnivået til turboen da men..) Har tenkt at det gjør henne enda mer gira på ballen. Foreløpig har jeg kjørt ballbelønning ute i hagen der det er nokså kjedelige omgivelser. Prøvde det ute i skogen i går,-men da var det ikke så spennende,- så jeg må nok øke verdien av ball.Jeg leker bare i korte økter,- så hun ikke går lei av leken..


I to av de andre treningsøktene jeg har hatt pr dag,- har jeg trent på fri v fot,- og eksplosiv start fra ligg/sitt/stå.. I hjemmemiljø er hun tent på ballen,- og prøver alt hun kan for å beherske seg når jeg finner den frem,- og lokker henne til å forlate posisjonen. Føler at hun ikke er like ivrig på ballen når vi er i andre miljøer,- men det kommer seg sikkert etter hvert. En av grunnene til at det er sånn,- er nok at jeg har henne i langline når jeg trener andre steder(ihvertfall der det er trafikk) Har en mye spring i beina,- er en ikke akkurat til å stole på i alle situasjoner,- så jeg tør ikke ta noen sjanse med å ha løs hund. Langlina hemmer henne nok litt,- og i tillegg,så kaster jeg nok ikke så langt som ellers,- så sammen blir det jo en dårligere forsterker enn det er hjemme..Regner med at det kommer seg etter hvert.Når vi trener inne, trener vi fortsatt med godbit. Vårt lille hus med 30 kvm grunnflate tillater ikke de helt store utfoldelser innendørs.(holder på med å lære henne å ta opp avisen fra ei gammal postkasse vi har hatt stående)Ser ut til at det går greit å belønne med mat inne og lek ute. Tror jeg må øve meg litt mer på lek,- så blir det nok litt mer spennende i andre miljøer også.Noe balltalent har jeg vel aldri vært,- så det tar nok litt tid før hun ser på mine forsøk på lek som en superforsterker,- men vi er på rett vei,- og det er jo det viktigste!:-)

3 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Hei Aase!

Må si jeg kjenner meg igjen i det med at kvaliteten på lek blir noe forringet når bikkja må være koblet. Mye lettere å leke med innlevelse med begge hender/poter fri :o)

Kanskje fremelske dra-kamplek istedet for kaste og løpeleking? Mye enklere å ha kontroll over hunden når den belønnes innenfor en meters radius ^^

Ellers får du jo anledning til å trene uten langline på tirsdag da. Det er det ikke så lett for bikkjene å stikke av i hallen, liksom ;o)

Aase sa...

Hmm, Jeg har prøvd drakamp også,- men den sitter mye lenger inne hos henne.. Tror det er selve jakten på leken/løpinga som er morsom. Men selvsagt,- er det jo noe med den som leker med hunden også.. Jeg er nok ikke den morsomste i verden,- men kanskje jeg kan bli det?? he he
Kan jo teste ut litt på tirsdag..

Vivian sa...

Aase, en oppfordring;
slipp musa fri!!!

...og gjør du det ikke før blir det på tirsdag :o)

Jeg tror kvaliteten på treningen øker!

Dra til en skolegård eller et annet område med litt plass og tren på ettermiddagen eller når det er stille og rolig!!! Så kan du øke forstyrrelsene etterhvert!

Kari-Anne; det blir koselig å se deg igjen og :o)

Så flott at vovsen er blitt så bra etter operasjonen!