torsdag 24. juli 2008

Runderingstrening

Vi trente rundering sammen med endel fra klikkergjengen mandag, og vi hadde det superkjekt.
Veldig greit å ha noen å trene sammen med altså. Håpet er nå å få til ei brukshundgruppe som kan trene sammen og motivere hverandre så vi kan starte i konkurranser. Foreløpig ser det riktig så lovende ut med tanke på engasjementet;-).
Først ut var Fluffy.Hun var ikke helt i form,- så hun var ikke helt vill sånn som hun pleier, men jeg fikk da kjørt en runde med henne med skjulte figuranter. Det gikk veldig bra,- så nå er det bare meldingstreninga vi må kjøre hardt på når vi skal til Sølen..(og selvsagt litt tørrtrening hjemme også..)

Neste hund ut var Cara. I første runde syntes hun det var litt ekkelt med alt som var klissvått,- så da hadde hun ikke det drivet hun pleier,- men i andre økt var hun tilbake og runderte sånn som hun pleier,- dvs i full galopp ut til de som sitter med godis i skogen. Kjempeflink var hun,- så nå er det bare hold fast trening som skal til,- så kan de starte i konkurranse til neste år:-)

Maja var hund nr 3. Hun løper som en gal,- og har virkelig talent for rundering. Kristin er dessuten en veldig flink trener,- så dette regner jeg med vil gå på skinner fremover.
Kjempeartig at hun også har blitt tent på rundering !

Zaffie løper fint ut til figurantene. Fikk kjørt to økter på henne,- og på 2.økta hadde jeg noen søk med delvis skjult figurant på den ene siden. Dette fungerte fint,så nå kan jeg sikkert øke avstanden litt, og/eller ha delvis skjulte figuranter på begge sider..
Belønnet kun med mat,(kattemat og lever)- men kanskje vi kan prøve på lek som belønning neste gang??
Vi satser på å møtes en gang til før vi skal på Sølen, gjør vi ikke? :-)

4 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Så morro at det ser ut til å være interesse for brukstrening! Skulle virkelig ønske jeg kunne rundere med Heidi også *sukk*... Men vi har heldigvis stor glede av å gå spor da :o))

Vi reiser på hytta til uka, men er ikke sikker på når enda. Fint om du likevel gir meg et hint om når det blir ny trening

Aase sa...

ja,- kjempegøy hvis vi kan få til ei treningsgruppe:-) Og sporeksperter er mer enn velkomne de også,- så fint hvis du har tid til å møte opp!!. Vi burde kunne få til ihvertfall 2 treninger i måneden fram til snøen kommer.. Vi satser på å trene nå på mandag eller tirsdag.vi gir deg beskjed selvsagt;-)
Ha en fin helg!
Aase

Lene , Fride og Kira sa...

hei Aase
åssen går det med det nye familiemedlemmet? Moro med 2 hunder? Og utdannelsen da?
Tid og lyst til en treningssamling hos meg en dag?

Aase sa...

Hei Lene!
Koselig å høre fra deg!
Jeg har både tid og lyst til en trening igjen. Trenger å kjøre på nå fremover før eksamen...
Når passer det for deg da?
Artig med to hunder,- men det er som å gå over fra traktor til racerbil,- det gjelder å følge med i svingene m Zaffie ;-)
Aase