fredag 17. oktober 2008

Påmeldt kurs.

Nå har jeg meldt meg på kurs hos Klickerklok. Vet ikke om det er så veldig "klokt" gjort, men det er kjekt å ha noe å jobbe mot,-og det har vi nå ihvertfall..
Kristin m Maya var den som lurte meg med(Takk til deg, vi trenger noen som sparker oss litt bak ;-) Kristin har gått på flere kurs hos Fanny og har jo startet i kl 1 og fått opprykk så hun er noe bedre rustet enn oss til et sånt kurs:-)
Kurset er nemlig et oppfølgingskurs i konkurranselydighet, for de som har gått konk lydighetkurs før,- eller har tilsvarende kunnskaper..
Vel,vel, vi er muligens litt på tynn is der,- men vi har jo bestått instruktørkurset så noe må vi da kunne. Dessuten er det jo en fordel å få input før en har rukket å gjøre alle feilene selv,- og alt det trøbbelet det er å rette opp i gamle vaner. Vivian og Rosso skal også være med,- så da blir vi en liten gjeng som drar sammen. Det er jo alltid kjekt å dra sammen med noen,- ikke minst med tanke på tiden etter kurset,- da vi kan trene sammen mot felles mål(konkurranse!)
Jeg holder på å legge opp en treningsplan for oss frem mot kurset.
Stå: Stå under marsj er ikke bra nok. vi må nok trene mer på stå foran fører,og stå fra sitt, og ligg.
fri v fot. Vi trener på det om dagen. hun har en tendens til å trekke litt frem,.så jeg må fokusere på belønningsplassering og selvsagt klikke når hun faktisk ER i korrekt posisjon.. Vendinger er også lurt å øve på. OG jeg må faktisk øve uten hund så jeg lærer meg å sette beina riktig sjøl før jeg forventer at det skal gå på skinner MED hund..
Vente på grønt lys.. vi fortsetter med å trene på det,- og strekker tiden gradvis(teller inni meg for jeg gir kommando) Zaffie har nemlig trent meg godt til å si kommandoen med en gang:-) F eks når jeg snur meg rundt og stiller meg opp v innkalling,- så roper jeg på plass kommandoen før jeg har satt ned foten etter å ha snudd meg.
Tror at ekvipasjen ser noe uryddig ut...som om vi har dårlig tid liksom(jfr de som står og ruser bilene mens de venter på grønt lys i bilrace)
JEG har jo ikke dårlig tid,- det er det Zaffie som har.. og det blir ikke bedre av at jeg tilpasser med hennes tempo:-) Det gjelder å ha det i bakhodet hele tiden. Jeg er jo nokså lik henne som type,- skal helst ha gjort ting i går, så her trenger vi øving begge to..
Utgangstillingene hennes er ganske bra,- så der legger jeg ikke ned så mye jobb nå. Så lenge jeg står rett,- setter hun seg rett..
Apporten kan vi nok få bedre, men er heller ikke prioritert akkurat nå.
Har tenkt å begynne å øve inn ruta, så vi har noe nytt å øve på også.. Hopp over hinder kan vi også øve mye mer på..
Dessuten må vi øve mye mer med div forstyrrelser når vi trener. Har planer om å dra til hundeklubben en gang i uka,- og dessuten være med Camilla på kurs som forstyrrende element (og kanskje demohund) når det passer seg sånn.
Vel,- det var i grove trekk det vi skal ha fokus på fremover. Nå skal jeg sette opp en detaljert treningsplan og føre logg på hvordan det går.
Skriver inn resultatene her på bloggen:-)
Hvis noen vil trene sammen med meg,- er de hjertelig velkomne!

4 kommentarer:

Vivian sa...

Treningsplanen din virker fornuftig. Lurt å trene på en blanding av "nytt og gammelt".

Jeg tok en runde med kjegle i går (første gang) og det var ikke mange repetisjonene før poenget var tatt.

I går kom Alise, en som skal flytte til Hamar, til lydighetscupen hundeklubben arrangerte.

Det skulle vise seg at hun klikkertrener og kjenner Kari-Anne og også skal gå kurset vi skal på Aase. Hun skrøt veldig av Thomas og Fanny! Jeg gleder meg!

Kristin Forså sa...

Skal Alise (med Pronto) flytte til Hamar?

Jeg vil gjerne trene i helgen Åse, så bare si ifra hvis du vil oxo:)

Kari-Anne Undlien sa...

Så fint med kurs! Blir nok noen nyttige innspill til treninga fra Fanny&co tipper jeg :o)

Kristin:
Ja, Alise og Pronto skal flytte til Hamar. Har vært med å sett på huset dems. Skikkelig fin plass litt utpå "landet", men heller ikke langt unna "byen. Perfekt når en har bikkjer :o)

Aase sa...

Regner med vi får litt å jobbe med etter kurset også ja;-)
Ang trening i helgs,- så bør jeg vel jobbe på huset,- men kanskje jeg kan ta en liten avstikker søndag ettermiddag.. I ettermiddag skal jeg være m Jon Eskil på spilling.
Aase