lørdag 23. august 2008

mer trening av GF

Igår trente jeg:

1. hopp over hinder, med musematte som target på den andre siden av hinderet.
Repeterte først noen ganger med bare musemattetarget, deretter noen ganger med bare hopp(siden hinderhopping er en fersk gf. Fikk det i går:-) De fleste av plankene til hinderet er så vridde at jeg ikke får brukt dem,- så jeg skal sende det i retur,- men kunne ikke dy meg fra å tjuvtrene litt med bare etpar planker på.. holder jo lenge ved innlæringen uansett. Kjedet så de to gf sammen. Jeg klikket når hun hoppet over og tråkka på musematta på andre siden av hinderet. Kastet belønningen over på hennes side. Deretter hoppet hun frivillig tilbake,og satte seg i utgstilling. (iallefall de fleste av gangene,dvs innenfor 80 % regelen). Trener vi på bli sittende+ stående fremover,- så er det mange øvelser vi kan klare ganske snart(hvis ting fortsetter som nå..)
2. hopp over hinder+ apport.
Siden hoppinga gikk så bra. tenkte jeg at jeg skulle prøve litt med apporten i tillegg. Trente litt hold fast,- og hold fast +inn i utgst først. Holde henne deretter i halsbåndet,- kastet apporten over hinderet,- og slapp henne. Vips så hoppet hun over himderet,- hentet apporten, hoppet tilbake og satte seg i utgstilling. Hmm- Gjentok øvelsen for å se om det bare var flaks.. Neida,- hun gjentok det samme som sist.. Er det noe rart jeg er kjempestolt over lillegullet mitt!;-)

Idag skal vi til Hvalsmoen for å heie på Kristin og Maja! De skal konkurrere i klasse 1 (for første gang). Stevnets blideste ekvipasje(helt sikkert!) fortjener en 1 plass. Vi krysser fingre og tær for våre klikkervenner fra Asker. Tenkte å gå å kikke litt rundt i(i god avstand fra ringene)før jeg setter Zaffie i bilen.
Hun har nemlig fått en liten (STOR)uvane,- å frustrasjonsbjeffe hvis hun ikke får være med på treninga... En ny opplevelse for meg,- som har tause Fluffy fra før..
Gode tips mottas med takk...
Det jeg gjør nå,- er å snu ryggen til henne, evt la henne sitte i bilen til hun blir stille..belønne henne med å komme ut,- , gi godbit,-og alternativt starte treninga igjen..

Hjemme i hagen bjeffer hun ikke når vi trener(heldigvis). Tror det er noe med settingen der mange ekvipasjer er samlet+ skogen som gjør at det tipper.. Foreløpig har vi jo stort sett trent i skogen(rundering eller bare samlinger) og da er det vel forventningene om at hun snart skal ut å løpe for å finne figuranter som gir seg utslag i frustrasjonsbjeffing.. Pavlov på skuldra.. Har derfor begynt å trene litt i skogen(linjelydighet) da det bare er oss som er tilstede.. Håper det hjelper.. MEN som sagt,- gode råd mottas med takk!

5 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Har dessverre ingen supergode tips til deg Aase. Annet enn at du kanskje kunne lese og å få noen ideer fra den artikkelen som Maria Yttermyr har skrevet ned i bloggen sin. Om burleker: http://cowgirlup.bloggagratis.se/2008/05/21/726581-artikeln-om-burlekar-fran-canis-i-fjol/

Ellers må jeg si jeg syns dere har kommet fryktelig langt dersom det er slik at du så smått begynner å tenke på å sette sammen øvelser. Hehe, Heidi og jeg er på GF-stadiet enda vi, etter snart 5 år ;-P

Aase sa...

Hei!
Koselig å se deg i dag altså!
Jeg har ikke kommet langt,- bare prøver å tenke strategisk før eksamen..(mangler noen gf fortsatt,- og skikkelig flyt er det vel bare på en 5-6 stk.. jeg har jo trent gf m fluffy i en evighet,- så jeg prøver å gå litt raskere frem denne gang:-) Tror jeg skal prøve på burleker altså..
vi ses på tirsdag!
Aase

Guro sa...

Ingen tips her (vi kunne trengt noen selv), men litt erfaring med propellen vår: Det har gått veldig i faser når det gjelder frustrasjonsbjeffing med Hilma - bl.a. rundt fire mnd. hadde hun en skikkelig topp mener jeg å huske, hvor hun bjeffet og bjeffet på alt som så artig ut... Med eskalerende bjeffing på kattungen innendørs måtte vi til slutt ta Hilma til time-out på et annet rom med jevne mellomrom mener jeg å huske.

Ellers lurte vi jo veldig på det vi hadde hørt om at boxere skal være ganske stille og lite bjeffete av seg, haha :-D ER vår lille venn helt renraset?? Og mens vi klødde oss i huet over hva vi skulle gjøre, så gikk det som sagt mye over av seg selv... Men nå har vi jo kommet "godt i gang" med halsmelding, så nå sliter vi litt mer med bjeffing igjen ;-) Har tenkt på å bare trene hals utendørs fra nå av, hva tror du om det? Og altså aldri belønne for hals innomhus - tror du det vil ha noen effekt ift. å unngå bjeffing innendørs?

Om ikke annet, så vil vi vel irritere de nye naboene våre litt, ha ha ;-)

Aase sa...

Hmm,- sant og si er jeg ganske så grønn på bjeffetrening, siden Fluffy er av den tause typen som har bjeffa bare en 8-1o ganger i løpet av sitt liv.Men sånn i teorien skal vel Hilma slutte å utføre atferden hvis det aldri blir belønnet for det(feks ikke belønne bjeffing innendørs)MEN hvis bjeffinga i seg selv er belønnende for Hilma(gøy å høre sin egen stemme)så er det vel verre..hmm tror jeg får sende en mail til superulven Morten for å få noen gode råd..Vi kan jo snakke om det over en kopp kaffe i ettermiddag? Jeg og et par andre er på plass fra halv fire(har med engangsgrill) så hvis dere vil ta middagen ute i det grønne i dag,- er det bare å komme !Aase

Guro sa...

Bjeffing på kattungen var åpenbart veldig selvforsterkende da Hilma var valp, men jeg er neimen ikke sikker på hvordan det blir nå. Hun har jo som sagt roet bjeffinga betraktelig etter de "riene" hun hadde som valp, så det er jo ikke noe stort problem i og for seg. Vi får ta det opp til diskusjon i ettermiddag, ja!

Vi tropper opp i skogen, vet du! Men som pendlere blir det nok ikke så tidlig likevel - mellom fem og halv seks, tenker jeg. -Så rekker vi å hive i oss litt mat og kaffe før kurset begynner (tror vi tar noe som ikke må grilles;-)!