torsdag 21. august 2008

Runderingskurs!

Onsdag skulle Camilla starte runderingskurs. 6 hunder og 8 damer var påmeldt til nybegynnerkurs. I tillegg var Christine, Kristin og jeg med som "ekstrahjelp"(les vedheng). Vi vedhengene hadde bestemt oss for å møtes for å trene litt før de andre kom. Christine er så grei at hun stiller opp som figurant for oss,- selv om hun ikke har noen runderingshund selv. Kjempesnilt gjort altså! Maja var første hund ut i runderingsløypa. Hun hadde fint driv ut,- og gjorde det like bra som hun pleier. Hadde til og med noen blindslag, uten at det så ut til å legge noen demper på farten. Flink hund!
Zaffie var neste hund ut. Hun løp ut i full fart som hun pleier. Denne gangen hadde jeg med kattemat som belønning,- og det gjorde at hun ble hos figurantene litt lenger. Ganske artig å se henne løpe nå. Kroppen har nok vokst litt for fort for henne,så hun klarer ikke helt å beregne hvor hun kommer til å lande hvis hun hopper eller svinger brått. Dette resulterer i en del knall og fall,- og det er ganske så komisk å se på når hun flyr rett inn i et tre,- eller ikke klarer å sveve over et nedfallstre riktig så elegant som hun hadde tenkt. Regner med at det kommer seg etterhvert.(hvis hun ikke har arva mine dårlige gener da.. er ingen atlet jeg heller akkurat:-)
Foruten litt knall og fall,- gikk det veldig bra med henne. Kjørte kun synlige figuranter denne gang,- for å flyingen enda litt sikrere. Kanskje jeg prøver med noen delvis skjulte neste gang..

Da kursgruppa kom, satt vi klare som tente lys. Vi håper nemlig at flere vil bli tent på denne fabelaktig morsomme hundesporten,-så vi kan med oss litt flere i treningsgruppa vår. Selv jeg klarte å oppføre meg noenlunde normalt(i hvertfall i starten)
Camilla delte ut kursmateriell,- og fortalte kort om rundering og hva det var. Istedenfor en masse teori,- kjøret vi en kjapp demo av "nesten nyinnlæring" med Zaffie. Heldigvis hadde hun jo akkurat løpt litt,- så hun hadde brukt opp litt av den energien hun har i kroppen. Det gjorde nok sitt til at hun oppførte seg skikkelig,- og ikke runderte laangt ut til alle de Skyberter som måtte befinne seg der ute. Figuranter nær midtlinja er ikke noe for en jaktgolden med mye spring i beina:-)

I første økt,- var naturlig nok hundene litt usikre og forvirret over oppgaven. Hva er dette liksom?? Siden rundering på klikkervis baserer seg på at hunden skal gå frivillig ut til figurantene uten lokking og luring,- tar det et par slag før de skjønne konseptet. Men når det først går opp et lys,- da smiler hundene med hele kroppen. Alle hundene gjorde det veldig bra til å være førstegangs-runderingshunder.
Før 2. økt hadde hundene tydeligvis sitti i bilen og tenkt litt på hva det var de skulle gjøre. For en progresjon! Helt utrolig at det kan skje så mye på så kort tid! De gjenkjente øvelsen med det samme de ble tatt ut av bilene,- og var utålmodige etter å komme i gang. Kjempemoro!
Gleder meg til tirsdag da det er ny kurskveld med denne gruppa, da må jeg huske å ta bilder!

4 kommentarer:

Guro sa...

Detta var artig, ja! Hilma gleder seg allerede til neste gang hun får løpe tulling og finne fremmede mennesker som hun får herje med ;-)

Aase sa...

Så bra!
Hilma er veldig søt,- så jeg stiller gjerne i figurantduell en gang til!
Lykke til med hjemmeleksa ;-)
aase

Guro sa...

Vi får gjøre en innsats i helga med den, ja! ;-) Men halsmelding tror jeg vi er ferdig med å trene på innendørs...

Aase sa...

He he..Ja dere kan sikkert døye halsmeldinga ei uke eller to.. Om ikke annet, kan dere kanskje flytte akkurat den treninga utendørs :-)
Det er viktig å ha målene klare for å lykkes ( i Norgeseliten) så det er bare å stå på!
Bra jobba!
mvh Aase