onsdag 20. august 2008

Runderingstrening på Gjøvik

Endelig fikk vi mulighet til å møtes!
Steinar og Vivian,(som jeg går på instruktørkurs sammen med)har snakket om det leenge at vi skulle fått til en treningssamling. Takket være Kari-Anne fikk vi det til,- hun hadde funnet frem til et flott terreng rett utafor Gjøvik,- og hadde til og med sendt oss et kart,- så da var det bare for oss å kjøre til møtestedet.. Takk til deg Kari-Anne som ordner opp!
Kari-Anne starta med å legge ut et spor, mens vi andre satt og planla treninga( og skravla om Sølen selvsagt..)

Vivian var først ut med sin tollergutt. Han hadde vært med på et runderingskurs for mange år siden,- så matmor var litt spent på hvordan det skulle gå. Rosso hadde nok ikke glemt gamle kunster,- for han løp fint ut til oss figuranter,- og for en lekelyst og iver! Både Vivian og Rosso strålte etter den vellykka økta:-)Neste år håper jeg han får bli med til Sølen(hvis vi kommer så langt som til å bestå eksamen mener jeg..) Da vil jeg være figurant for han igjen! Morsom gutt!

Neste hund ut var Belger-Heidi!! Jeg var figurant for henne også,- og hun løp fint ut til oss og koste seg med deilig kylling som matmor hadde lagt pent ned i et pennal(veldig smart!) Hun skjønte fort opplegget hun også,- og hadde noen fine flyinger(er det ordet i flertall tro??). Mor Kari-Anne var også blid som ei sol etterpå.Tror hun var overraska over hvor bra det gikk. Jeg er helt sikker på at hun kan bli en super runderingshund, så sosial og grei som hun er!

Zaffie og jeg skulle prøve oss etterpå. Jeg valgte å ha figurantene ganske nære,- siden det var helt annerledes terreng enn på Sølen. Det var ganske høy lyng, og endel kratt og tuer som kan gjøre det vanskelig for ei lita frøken. Hun løp fint og rett ut på den ene siden der terrenget var mer åpent og firuranten mer synlig. På den andre siden dro hun litt bakover på de tre-fire første slagene. Jeg hadde nok plassert figurantene litt langt ut,- så hun ikke kunne se de fra midtlinja. Neste gang bør jeg sette meg ned for å se løypa i Zaffiehøyden. En ting til,- er at i starten har hun det veeldig travelt hos figurantene. Ser ut til at hun må brenne av litt krutt før hun roer seg og kan bli der litt lenger.
Jeg har tenkt ut etpar ting som kan forbedre dette,- og som jeg må huske til neste gang..
1.Begynne i nokså åpent terreng,- så jeg kan plassere fig langt ut,- men synlig. Da får hun ut litt energi..
2. belønne med lek hos figuranten. Jeg holder på å øve henne opp på lek hos meg. nå er hun godt igang hos meg,- så nå må jeg prøve å la andre få leke med henne..
3. Gå en lang tur før vi starter økta. I går hadde hun sitti i bilen(eller liggi underkontorpulten min) hele dagen mens jeg var på jobb,- og hadde samla opp mye energi.
Alt i alt var det en helt grei økt :-)

Hund nr 4 var Rottisen Blues.
En stor god bamse som jeg fikk være figurant for.
Steinar,- som har kommet litt lenger enn oss andre i treninga,- skulle trene meldinger med løsbitt.
Han starta med at han holdt løsbittet hos seg- ga det til Blues som satte seg i utgst og avleverte det,- før han fikk VIS og kunne løpe ut til meg.
trinn 2 var at jeg holdt både Blues og løsbittet noen meter fra midtlinja, mens Steiner løp inn på midtlinja og stilte seg opp. Jeg ga Blues løsbittet og han løp inn til far, satte seg i utgst og Steiner tok apporten. VIS og ut til meg.. Vi økte avstanden gradvis utover,- og stoppa vel ute på ca 35-40 m. Blues er en godgutt som jeg gjerne vil være figurant for neste gang også! Deilig med store gutter som en kan kose hardt med:-)
I neste runde,- var Rosso virkelig i runderingsmodus. Han løp ut, og lekte kjempefint(faktisk så fint at Zebra-zebra må gravlegges etter runderingen.. mista både hodet og innmaten stakkar) Ei kjempeøkt!

Heidi sto over denne omgang,- så da var det min tur igjen. Denne gangen fikk Fluffy prøve seg.
Hun løp flott ut i fullt firsprang,- og så ut til å være i god form. Hun har også en tendens til å ha det travelt hos figurantene i starten.(Har det noe med meg å gjøre kanskje??) Etterhvert roet hun seg(dvs tok seg bedre tid hos fig) Hun hadde ei fin økt der hun hadde delvis skjulte fig og skjulte fig på deler av løypa. Det gikk veldig bra.
Blues kjørte på med meldingstrening også i denne økta. Denne gang var Kari-Anne fig. Han gjorde alt etter læreboka,- så nå regner jeg med at de snart skal stille til start! Vi kommer gjerne og er heiagjeng!

Så til meg og mitt eget private TAG-teach prosjekt. Jeg har planer om å legge av meg uvanen med å tulle med alt og alle hele tiden,- samt å oppføre meg normalt i runderingsløypa(og på hundetreninga generelt)..Det er fryktelig vanskelig for meg nemlig,- og ikke agere som en sprellemann. Det går ikke å tagge selg selv for det har jeg skjønt nå,- for jeg glemmer det hele tiden. Nest trening skal vi ha tagging av Aase. Tagpunktet er begge beina på bakken,- og munnen igjen! Hvem tar utfordringen?

6 kommentarer:

Vivian sa...

For en fin oppsummering av treningen! Det var utrolig artig! Dette må vi få til mer av..!

Zebra-Zebra ble gravlagt (les: hevet) da vi kom hjem, -for en forsterker!

Det var koselig å se Zaffie-jenta, Fluffy-Fluff og deg igjen.

Jeg henger meg på det du skrev om Sølen, -Rosso og jeg er klare neste år!!!

Aase sa...

Takk for koselig kommentar!
Det er såpass forsterkende for meg at jeg sikkert skriver et enda lenger blogginnlegg neste gang(lettlurt mao) :-)
Vi snakkes!
Aase

Kari-Anne Undlien sa...

Takk for i går :o)

Slenger meg på Vivians kompliment, du skriver bra innlegg, Aase! Fortsett slik ;o)

Filmsnutter kommer på min blogg - i løpet av kvelden håper jeg. Så slipper du å mase mer, hehe ;-P

Kari-Anne Undlien sa...

Jeg tar gjerne utfordringen med å Tag`e deg såfremt vi blir enige om Tag-punkter :o)

Det er bare det at jeg ikke skjønner helt hva som er problemet? Vil det ikke bli dørgende kjedelig på trening med en sandstøtte-Aase? Hm...

Aase sa...

Sandstøtte-Aase høres utmerket ut sammenlignet med sprellemann-Aase. Har nemlig sett på filmsnuttene dine nå,- og de kan jo skremme hvem som helst fra å melde seg på kurs hos meg i fremtiden!(Ihverfall de som vil gå på et kurs med en nogenlunde oppegående instruktør-- ser jo helt gal ut jo..)

Kari-Anne Undlien sa...

Syns du er morsom jeg. Og det gjør nok hundene også ^^
Vi kan jo ta en prat om Tag-punkter på tirsdag. Har veldig lyst å ta meg en tur! Kanskje ta med meg Rexe-gutt? Han trenger å komme seg litt ut i den store verden ;o)