onsdag 13. august 2008

Rapport fra Sølen 4.

Ny gruppe:-)


Vi fikk atter en gang ei super gruppe!


Denne gangen var det nytt terreng og nye folk. Jeg var så heldig å få 2 menn på gruppa,- så da fikk jeg testa ut om hun ville gå ut til mannlige figuranter også..


1 økt kjørte jeg med 2 menn ut på 50 meter. Løp fint ut,-så det var ingen grunn til å bekymre seg for at det skulle gjøre noen forskjell:-) Kjørte synlig og delvis synlig.Fikk et blindslag,- men hun løp fint ut på andre siden allikevel. Flink jente!


2 økt fortsatte vi som over. Hun kommer i frivillig utgangstilling før hun får lov til å gå ut. Kjører deretter flying så sant forholdene ligger til rette for det. Belønning med kattemat ute hos fig, fungerer best. Min oppgave fremover er å få opp lekelysten hos henne. Både ved lek hos meg,- og ute hos figuranten. Jeg må også trenes på å leke m hunder. Siden Fluffy bare går på godbiter,- er jeg veldig dårlig til å leke.. Kobla med dårlig motorikk er det ikke akkurat noen drømmemamma Zaffie har fått m tanke på lek..


Kanskje noen kan ha en tag-teach oppgave på meg i lek så jeg blir en bedre figurant og lekemamma??

Om kvelden var det atter en gang noen som skulle vise GF. Deretter var det demo av frystarget vist av Håkon og Tam. Kjempekjekt å se hvordan det blir gjort i praksis. Her må vi nok legge oss i hardtrening for å lære oss teknikken før vi skal til Trondheim...

Etter dette,- dro vi for å se på nok en demo. Denne gangen var det jakttrening av retrievere v Grethe og Gøran + hundene. Dette skulle foregå ved et lite tjern. Alle som ville, kunne ta med hundene ut av bilen,- og se hvordan de reagerte på skudd mm. Dessuten kunne alle få lov til å hente dummier i vannet etter at de var skutt ut.

De hadde en utrolig morsom "greie" som ble styrt m fjernkontroll. Se bilde over. Den sa kvakk kvakk kvakk,- 2 ganger på rad,- fyrte av et skudd, og kastet ut en dummie på vannet. Hunden skulle da sitte rolig til den fikk beskjed om å hente den. Utrolig gøy å se hvordan den greide å beherske seg. Selv med x antall hunder på land som heiagjeng(piping bjeffing mm) satt han og ventet på kommando! Jeg bøyer meg i støvet Grethe,- godt gjort!!

Ingen av hundene som var til stede virket skuddberørte så vidt jeg kunne se,- derimot var alle veldig ivrige på å svømme ut etter en dummie:-) Noen av oss fikk teste ut dette også. Det ga virkelig mersmak,- så nå har jeg bestilt jaktkurs hos Grethe neste sommer;-)

2 kommentarer:

Simen sa...

Wow! And this is how it should be done.. Bra blogging! :)

Aase sa...

Takk! Du får satse på å bli med en gang,- det er supermorsomt!