torsdag 14. august 2008

Trening på GF


Nå har vi (jeg)kommet oss til hektene etter Sølenturen,- og er i full gang igjen med GF. Zaffie var vel igrunnen klar allerede på søndagen,- men jeg var nok litt mer støl enn henne:-)

Fokus de siste dagene har vært: stå, hold fast, og å holde posisjonen og utgangsstilling selvsagt.. Utgangsstillingen begynner å bli skikkelig fin,- og det er ikke ofte hun må rette seg opp/starte på nytt. Jeg brukte kassemetoden for å lære den inn,- og det virka ihvertfall bra på Zaffie. (Brukte litt håndtarget inntil vegg også faktisk,- så jeg vekslet litt mellom de to metodene.) Når jeg roper på henne nå,- så kommer hun i fullt firsprang og kaster seg inn i utgstilling hvis jeg står rett som en påle. Artig!

Med apporten har jeg det motsatte "problemet" av det jeg hadde på Fluffy. Fluffy ville ikke ha apporten i munnen i det hele tatt .(det første halve året slet jeg med bare å få henne til å gape over og holde et nanosekund) Zaffie er helt gal når jeg tar frem apporten, en dummie eller noe annet som ser ut som om det kan apporteres. Hun hopper helt opp på skuldra mi for å se hvor den har blitt av hvis jeg synes hun er for gal,- og jeg putter den i lommen.. Jeg har derfor begynt å tenke på Pavlov når jeg trener apport/hold fast.. Jeg begynner med noen økter med sitt, sitt under marsj baklengs, eller sitt m doggiezen. Når det er unnagjort finner jeg frem apporten. Da går det som regel litt bedre..Det er jo i og for seg bra at hun har stor intensitet når vi trener apport,- men hun bør jo ha beina på bakken ihvertfall.. he he,- det var den trege hunden ja..

Hold fast går nå bra hvis jeg berører halsbånd ,hode eller kropp. ikke så bra hvis jeg tar i apporten eller rundt munnen hennes. her må vi trene og trene og trene før eksamen.. Det å komme på plass med apporten fra foran fører går imidlertid mye bedre nå. Der er vi nok innenfor 80 % regelen,- ihvertfall hjemme i hagen,- uten forstyrrelser.Forksjellige gjenstander ser også ut til å gå bra,- så det er bare å huske på å finne de frem.!

Lek!Prøver også å teste ut forskjellige leker på henne. Foreløpig er det kvakkeanda som leder,- så jeg får prøve å få tak i noen flere myke dyr m lyd.. det går ganske hardt utover dem nemlig:-)

Hun liker godt at jeg kaster leken,- og så kommer hun tilbake med den og avleverer som en apport.. føler at der en veldig glidende overgang på hva som er en apportøvelse og hva som oppfattes som blek/belønning.

Bli-øvelsene

For å få henne til å bli liggende feks,- har jeg tatt hånda i lommen før jeg har klikket. Reiser hun seg,- tar jeg hånda opp av lommen igjen. Etter etpar rep,- skjønner hun tegninga og blir der..Klikk! og jeg belønner raskt(helst så raskt at hun ikke reiser seg først) Nå har jeg begynt å bevege meg litt rundt m godbiten eller ballen i hånda mens hun ligger. Det går stadig bedre og bedre,- så vi kommer vel i mål en gang..

Fri v fot går også veldig fint synes jeg. Jeg klikker jo veldig ofte foreløpig,- og det gjør at hun klarer å holde fin kontakt hele tiden.. Får prøve å strekke trikken litt etter litt..

Skal prøve litt mer doggiezen i morra,- det trengs.. he he

2 kommentarer:

Simen sa...

Åh, jeg har så lyst på en treningsvillig hund! Det virker som hun er helt gal, jo ^^

Oliver liksom ikke å holde fast treapporten i treningssituasjon. Skikkelig rart, han holder jo fast alt annet hele tiden, bortsettfra når vi trener.

Aase sa...

Ja, det er utrolig kjekt å trene m henne,- det blir liksom aldri nok..
Utfordringen er jo å være rask nok selv,- så jeg forsterker det som det faktisk var ment å forsterke. (og ikke så mye annet)
Det gjelder å lage en god treningsplan,holde munnen igjen, og øynene åpne:-)
Kan du ikke prøve m en annen apport så lenge?? så kan du finne den frem seinere når det går litt bedre? Du kan vel klikke for at han bærer alt mulig annet,- så går det seg til,- helt sikket!
Lykke til!
Aase